In 2005 was ik -Melisa Visser- 18 jaar en emigreerde ik alleen van Aruba naar Nederland om de opleiding SPH te gaan volgen. Mijn doelen waren simpel: een diploma halen en zelfstandig worden. Dat bleek in eerste instantie moeilijker dan gedacht. Ik had heimwee, sprak de Nederlandse taal niet goed en miste mijn familie. Mijn focus bleef echter altijd gericht op mijn doelen.

Ervaring om door te geven

Het idee dat ik later een positieve bijdrage zou mogen leveren aan het leven anderen, gaf mij de kracht om toch door te gaan. Ik heb toen al geleerd dat ik echt de enige persoon ben die een verschil kan maken in mijn leven. Wanneer je de juiste focus hebt én tegelijkertijd bewust bent van je kwaliteiten en valkuilen, kun je bijna alles bereiken. Deze lessen probeer ik al ruim 10 jaar door te geven als coach van jongeren en jongvolwassenen met ASS. Voor hen geldt dit namelijk ook dat zij met de juiste portie en durf grote mogelijkheden hebben!

In je eigen kracht staan

Ik werk inmiddels al wat jaren in de hulpverlening. Ik merkte dat cliënten vaak het gevoel kregen dat ze minder wisten en dat ze alles maar moeten aannemen van de begeleiders. Ze moeten accepteren aan welk doel ze werken. Gelukkig is het tegenwoordig anders. Cliënten hebben het recht om te bepalen aan welke doel gewerkt gaat worden.

Naast mijn coachpraktijk werk ik ook als ambulante begeleider bij Leviaan. Waar ik (jong)volwassenen met psychische problematieken coach en ondersteun bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken.

Echter als autisme coach wil ik mij meer gaan focussen op jongvolwassenen met autisme tegen de uitdagingen die stress ervaren in het werk en privé-leven. Die graag energie wil overhouden om weer ontspannen hun werk en leven in te delen. Ik geloof in de kracht van ieder mens, door de juiste vragen te stellen en je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen resultaat. Hierdoor kom je er zelf erachter wat er in je leven mist en wat je van wil maken.

We gaan ervoor!

Gezien mijn achtergrond wilde ik een stukje van mijn identiteit in mijn praktijknaam verwerken. Ik spreek meerdere talen vloeiend (Nederlands, Engels en Spaans), maar Papiaments is mijn moedertaal. In het Papiaments is Ban Pé een kreet die ‘we gaan ervoor’ betekent. Dit is precies de boodschap die ik aan al mijn klanten wil meegeven: als je het echt graag wil dan gaan we er samen voor!