blue monday

Heb je er ook last van blue monday?

Vandaag is het blue monday, de zogenaamd depressiefste dag van het jaar. Het is winter, donker, het uitgeruste gevoel van de kerstvakantie is voorbij en je bent gefrustreerd omdat je goede voornemens weer niet gelukt zijn. En dan is het ook nog eens maandag. Daar moet je wel depressief van worden, is wat de media hiermee duidelijk wil maken.

What you believe you become
Geloof jij hierin? Denk je dat specifiek op deze dag jij je depressiever voelt dan op andere dagen?

Persoonlijk geloof ik erin dat iedereen weleens een mindere dag kan hebben. Daarvoor kan het ook op vrijdagmiddag zijn in de zomer.

Alleen als iedereen jou verteld dat het vandaag een deprimerende dag is, en hoe vervelend het allemaal wel is. En je gaat erin mee en neemt het aan als waarheid. Logisch dat je je niet blij kan voelen.

Maar wat als jij gaat kijken en inzicht krijgen wat het maakt dat je je somber kan voelen.

Laag energieniveau= sneller prikkelbaar
Voor mij is het als ik extra vermoeid ben en laag in mijn energieniveau zit ben ik vatbaarder voor de negativiteit. Zoals afgelopen woensdag. Eén dag na mijn webinar. Het waren drukke dagen ervoor met alle voorbereidingen en afspraken die ik tussendoor had. En vervolgens twee trainingen op één dag gegeven.
Ondanks dat er 113 aanmeldingen kwamen, waren er dit keer alleen 33 mensen live aanwezig. Ene kant vond ik het jammer omdat ik weet hoe waardevol de trainingen zijn die ik geef.

Maar ik geloof er ook heilig in dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen resultaat. Ik kan namelijk niemand dwingen om de stap te nemen. Degene moet er zelf van overtuigd zijn om de eerste stap te willen nemen.

Ook al heb ik positieve gedachtes, was ik wel moe, en merkte dat ik me wat down voelde de volgende dag na de trainingen.

Gelukkig duurde dit gevoel een paar uurtjes, omdat ik nu geleerd heb dat ik het enige persoon ben die hier een verandering in kan brengen.

Situaties en omstandigheden kan je niet altijd veranderen. Waar je wel invloed op hebt, is je manier van denken en gedragen.

Afgelopen dagen heb ik mijn rust genomen en genoten van mijn gezin. En intakegesprekken gehad met coachees die graag met mij in een traject wilden.

Ik voel me weer volledig bijgetankt en ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik krijg toegereikt in het leven.

Als je kan accepteren dat het niet altijd gaat zoals je zou willen, maar dat jij als persoon zelf invloed hebt om er het beste van te maken zal je makkelijker de negatieve dingen kunnen loslaten in het leven.
Denk bijvoorbeeld aan je grenzen aangeven en je rust nemen.
Dan zal je merken dat je meer in staat bent wat je nu zal denken.

Ik wens je een prettige en positieve blue monday!

 

Wil je als eerste mijn blogs in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier gratis in!