In 2005 was ik -Melisa Visser- 18 jaar en emigreerde alleen van Aruba naar Nederland om de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening te volgen. Mijn doelen waren simpel: een diploma halen en zelfstandig worden. Dat bleek in het begin toch wat lastiger dan ik had gedacht. Ik had heimwee, ik sprak de Nederlandse taal niet goed en ik miste mijn familie. Maar ik ben altijd een doorzetter geweest en ik heb mijn doelen toch behaald. Met mijn opleiding kan ik als coach anderen ondersteunen om het beste uit hun leven te halen.

Verantwoordelijk voor je eigen resultaat

De eerste paar jaar van mijn carrière gingen niet altijd even soepel. Door gebrek aan zelfvertrouwen en het graag goed willen doen voor een ander vond mijn werkgever dat ik niet goed functioneerde. In het begin had ik moeite met de beslissingen die werden genomen, maar ik heb ervoor gekozen om niet in de slachtoffer te gaan zitten. Ik stelde mezelf de vraag: Wat kan IK doen om de situatie te verbeteren. Ik kan de ander niet dwingen haar mening te veranderen.

Iedereen is uniek

Dit heeft er toe geleid dat ik een coachopleiding ben gaan volgen. In de loop der jaren heb ik door coaches, mijn eigen kinderen en ervaringen met mensen met ASS geleerd wat wél werkt om het leven te leiden dat ik altijd wilde: Elke dag met voldoende energie opstaan om het werk te doen dat ik leuk vind en een fijne tijd door te brengen met familie en vrienden. Als persoon heb je zelf de meeste invloed op je situatie om die te kunnen veranderen. Daarvoor heb ik eerst moeten leren om mijn masker af te zetten. Ik hoef niet perfect te zijn, ik heb ook mijn gebreken. Zolang ik mijn gebreken niet als excuus gebruik maar ervoor zorg dat ik wel mijn doelen bereik. Hieronder een korte interview waar ik vandaag kom, en de reden waarom ik me heb gespecialiseerd als loopbaancoach die graag met medewerkers met autisme samenwerk.
 

In je eigen kracht staan

Met deze instelling deed ik mijn werk anders. De resultaten die ik ermee bereikte waren ongelofelijk. Doordat ik geloofde in de mogelijkheden van mijn klanten kon ik hun meegeven dat ze hun diagnose niet als identiteit hoeven te zien. Je hebt ook kwaliteiten en talenten, wees daar eerst bewust van. Uiteraard zijn er ook uitdagingen als je autisme hebt maar er is meer mogelijk dan je denkt. Ik geloof in de kracht van ieder mens. Door de juiste vragen te stellen en je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen resultaat, bereik je meer dan je van tevoren zou denken. Voor jou geldt ook dat je met de juiste portie durf grote mogelijkheden hebt!

We gaan ervoor!

Gezien mijn achtergrond wilde ik een stukje van mijn identiteit in mijn praktijknaam verwerken. Ik spreek meerdere talen vloeiend (Nederlands, Engels en Spaans), maar Papiaments is mijn moedertaal. In het Papiaments is Ban Pé een kreet die ‘we gaan ervoor’ betekent. Dit is precies de boodschap die ik aan al mijn klanten wil meegeven: als je het echt graag wilt dan gaan we er samen voor! Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik ga graag met jou in gesprek. Vraag een gratis en vrijblijvend Grip op je Leven sessie aan. Neem vrijblijvend contact op