In 2005 was ik -Melisa Visser- 18 jaar en emigreerde alleen van Aruba naar Nederland om de opleiding SPH te gaan volgen. Mijn doelen waren simpel: een diploma halen en zelfstandig worden. Dat bleek in eerste instantie moeilijker dan gedacht. Ik had heimwee, sprak de Nederlandse taal niet goed en miste mijn familie. Maar gezien ik altijd een doorzetter was heb ik mijn doelen kunnen bereiken. Door deze opleiding kan ik als coach de ander ondersteunen om het beste uit zijn leven te halen.

Naast mijn coachingspraktijk werk ik nog 2 dagen voor Leviaan waar ik (jong)volwassenen met psychische problematieken coach en ondersteun bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken.

Verantwoordelijk voor je eigen resultaat

De eerste paar jaar van mijn carrière ging niet altijd even soepel. Door gebrek aan zelfvertrouwen en het graag goed willen doen voor een ander heb ik niet naar tevredenheid kunnen functioneren volgens mijn werkgever. Ondanks dat ik in het begin moeite mee had met de beslissingen die er werd genomen heb ik ervoor gekozen om niet in de slachtofferrol te blijven zitten. Ik stelde mezelf de vraag: Wat kan IK doen om het situatie te verbeteren. Ik kan de ander niet dwingen om haar mening te veranderen.

Iedereen is uniek

Dit heeft er toe geleid dat ik een coachopleiding ben gaan volgen. In de loop der jaren heb ik door coaches, mijn eigen kinderen en ervaringen met mensen met ASS geleerd wat wel werkt om het leven te leiden dat ik altijd wilde: Elke dag met voldoende energie opstaan om het werk te doen dat ik leuk vind en een fijne tijd door te brengen met familie en vrienden.

Als persoon heb je zelf het meeste invloed om je situatie te veranderen. Daarvoor heb ik eerst moeten leren om mijn masker af te zetten. Ik hoef niet perfect te zijn, ik heb ook mijn gebreken. Zolang ik mijn gebreken niet als excuus gebruik maar ervoor zorg dat ik wel mijn doelen bereik.

In je eigen kracht staan

Met deze instelling deed ik mijn werk anders. De resultaten die ik ermee bereikte waren ongelofelijk. Doordat ik geloofde in de mogelijkheden van mijn klanten kon ik aan hun meegeven dat ze hun diagnose niet als identiteit hoeven te zien. Je hebt ook kwaliteiten en talenten, wees daar eerst bewust van. Uiteraard zijn er ook uitdagingen als je autisme hebt maar er is meer mogelijk dan je denkt.

Ik geloof in de kracht van ieder mens, door de juiste vragen te stellen en je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen resultaat. Daardoor bereik je meer dan je van te voren zou denken.

Voor jou geldt ook dat je met de juiste portie durf grote mogelijkheden hebt!

We gaan ervoor!

Gezien mijn achtergrond wilde ik een stukje van mijn identiteit in mijn praktijknaam verwerken. Ik spreek meerdere talen vloeiend (Nederlands, Engels en Spaans), maar Papiaments is mijn moedertaal. In het Papiaments is Ban Pé een kreet die ‘we gaan ervoor’ betekent. Dit is precies de boodschap die ik aan al mijn klanten wil meegeven: als je het echt graag wilt dan gaan we er samen voor!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik ga graag met jou in gesprek. Vraag een gratis en vrijblijvend grip op je leven sessie aan.

Neem vrijblijvend contact op