Hoe belangrijk is werken voor jou?

Afgelopen weken ben ik minder actief geweest met nieuwe blogs schrijven. Maar dat betekent niet dat ik stil sta. Er waren een hoop nieuwe ontwikkelingen achter de schermen. Naast de start van mijn nieuwe opleiding van familie-opstellingen doe ik nu ook steeds meer opdrachten voor bedrijven waar ik medewerkers met autisme mag coachen.

Maar waar ik vooral heel trots op ben is dat ik genomineerd ben voor loopbaancoach van het jaar. Zie hier de post op linkedin:-)

Naar aanleiding van deze nominatie ben ik ook geïnterviewd voor een artikel: Lees hier het hele artikel.

Mensen die mij beter kennen weten dat ik graag het verschil wil maken op het gebied van autisme en werken. Ik geloof er heilig in dat het anders kan. Dat er veel meer mensen die zich herkennen in de autisme kenmerken een duurzame baan kunnen vinden en houden. Werk kunnen doen op hun eigen niveau, zonder constant ziek uit te vallen, of vaak van baan te moeten wisselen, omdat hun contract niet verlengd wordt.

Ik weet nog dat ik in het begin met veel weerstand te maken kreeg omdat wat ik riep niet voor iedereen haalbaar was. Ja, dat kan wel zo zijn, maar voor degenen voor wie het wél van toepassing is, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het realiseren van hun droom.

Werken is meer dan alleen geld verdienen
Mijn waarheid is dat werken meer is dan alleen geld verdienen. Werken is het deelnemen aan de maatschappij en is ook een stukje zingeving. Iedere persoon heeft behoefte om ergens bij te horen en ergens een steentje aan bij te dragen. Niets is frustrerender dan graag iets willen bereiken, of duurzaam je werkzaamheden bij een bedrijf willen uitvoeren en het lukt je maar niet. Je loopt constant op je tandvlees om het maar vol te kunnen houden, met als gevolg dat je regelmatig uitvalt, of nog erger in een burn-out belandt.

En natuurlijk is het voor sommige mensen een zegen wanneer zij (gedeeltelijk) afgekeurd worden om zo weer de juiste balans in hun leven te kunnen vinden. Maar toch geloof ik er heilig in dat het meer voldoening geeft wanneer het percentage van wat wél lukt omhoog gaat. Het geeft zoveel meer voldoening om (betaald) werk te doen waar je wél energie van krijgt.

Loopbaancoach & autismecoach
Daarom ben ik blij dat ik naast gecertificeerd autismecoach ook de opleiding tot loopbaancoach heb gevolgd. Door deze 2 werelden met elkaar te verbinden wil ik graag het verschil zijn met begrip voor de zaken waar veel mensen met autisme tegenaan lopen. Rust en balans vinden tussen werk en privé, om zo met plezier hun werk te kunnen blijven doen.

Hoe ga jij meer rust en balans vinden tussen werk en privé om zo met plezier het werk te kunnen blijven doen?

Ik begin altijd bij de basis. En ik gebruik de methode van Marja Boxhoorn van de 7 stappen naar meer rust en minder stress. Via deze link heb ik een gratis videoserie gedeeld waarin ik uitleg geef hoe jij ervoor gaat zorgen dat je meer rust en minder stress gaat ervaren.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je ervan bewust wordt of dat wat je doet, of wil gaan doen, wel bij je past. Zeker nu we met krapte op de arbeidsmarkt te maken hebben is het heel goed om na te denken over wat je graag zou willen doen Waar liggen je kwaliteiten en talenten en hoe wil je die gaan inzetten? Als loopbaancoach ga ik samen met je onderzoeken waar je het beste tot je recht komt.

In plaats van je steeds blijven aanpassen aan je functie en je werkomgeving, is het beter om eens te kijken wie jij als persoon bent en welke werkfunctie en werkomgeving het beste bij jou passen.

En ja dan wordt het meteen wél haalbaar om die baan te houden waar je voldoende energie uithaalt en waarin je balans houdt tussen werk en privé.

Vertel, ben jij tevreden met je loopbaan? Heb je het gevoel dat je voldoende balans ervaart tussen werk en privé?

 

Wil jij ook meer rust en minder stress ervaren? Download hier mijn gratis videoserie.