zelfvertrouwen

Hoe zorg ik voor mijn eigen geluk?

Een stappenplan om nieuwe doelen te bereiken in het leven. In deze blog omschrijf ik deze stappenplan en nam als voorbeeld: “Hoe krijg ik meer begrip van mijn collega’s.

Wat erop neerkomt, dat jij ten alle tijden alles kan bereiken wat jij zou willen.
En ik weet het, het klinkt vaag en onwerkelijk, zeker als je denkt dat  door je diagnose het niet voor jou weggelegd is om een baan vast te houden zonder dat jij er zelf ten onder gaat.
En natuurlijk ligt het aan de setting waar jij werkt dat het makkelijker gaat om een baan vast te houden. Natuurlijk gaat het makkelijker als je collega’s en een werkgever hebt die veel begrip voor je hebben. En hierdoor rekening houden zodat je werkplek zodanig ingericht wordt dat je het kan volhouden.

Grip op je leven 
Echter het is een stuk krachtiger en je bent minder afhankelijk als jij naar jezelf gaat kijken wat JIJ anders kan doen of leren zodat jij het werk doet en daarbij voldoende energie voor jezelf houdt. 
De basis hiervoor is zelfvertrouwen. Wanneer er zelfvertrouwen ontbreekt wordt het lastiger gemaakt om je grenzen aan te geven, om te gaan met kritiek, om te gaan met tijdsdruk, keuzes maken en dus met alle gevolgen van dien…..

Dankbaar
Onlangs had ik een gesprek met Jaap. Eerder heb ik al een blog over hem geschreven. Lees anders hier nog een keer het verhaal van Jaap hoe hij met 3 simpele vragen meer voldoening uit zijn leven haalt. 

Ik ben dankbaar hem te mogen leren kennen. Om visie uit te wisselen en te delen. Op ons eigen manier geven wij een bijdrage aan mensen met autisme zodat zij weer in hun eigen kracht gaan staan. Hij door deel te maken van autperforming en door lezingen te geven door het land.
Ik door als autismecoach werknemers te coachen zodat zij het maximale uit hun leven halen door bewust te maken hoe zij met voldoende energie naar hun werk te gaan en thuis te komen.

We waren allebei eens dat het van belang is als iemand ongeacht wel/geen diagnose in zijn eigen kracht gezet wordt. Zonder afhankelijk te worden gemaakt door bij voorbaat omstandigheden te wijzigen, en dus erin te geloven dat het voor iemand met autisme niet weggelegd is om wel het leven te leiden wat hij/zij graag zou willen. Maar dat er dus wel grote mogelijkheden zijn! 

3 pijlers
1. Als werknemer is het van belang om te weten wat voor waarde jij toe te voegen hebt aan de markt. Wat heb jij te brengen voor je werkgever. Welke kwaliteiten bezit jij waardoor jij van toegevoegde waarde bent voor het werk. 

2. Hierdoor is het van belang om te weten wat jou kwaliteiten en talenten zijn. Hierdoor zorg je dat dit ook zichtbaar wordt aan de ander. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je wel voldoende zelfvertrouwen nodig. Voldoende geloof in je zelf dat jij het echt waard bent om wat toe te voegen aan de markt. 

3. En als laatste. Hoe ga je zorgen dat je stap 1 en 2 combineert. Dat jij duidelijk maakt aan jezelf en hierna aan de ander wat jij te bieden hebt.

Op dinsdag 30 oktober geef ik een gratis webinar omtrent deze thema.

Schrijf je gratis op deze link

webinar