Laat je medewerkers beter functioneren

Denk jij als werkgever wel eens dat je de capaciteiten van je medewerkers niet optimaal benut? Mensen met autisme of mensen die zich herkennen in deze kenmerken zijn vaak goede werknemers. Toch functioneren ze niet altijd naar verwachting. Leidinggevenden zitten dan ook vaak met de handen in het haar bij het aansturen van mensen met kenmerken van autisme.

Begin vandaag met leven zoals je zelf wilt.

Prettig werken

Door je medewerkers te laten coachen benut je hun capaciteiten veel beter. Na het traject ervaren je medewerkers veel minder stress en doen ze met plezier hun werk. Daardoor is het niet alleen veel prettiger en efficiënter werken maar daalt ook hun ziekteverzuim.

Kenmerken niet zichtbaar

Bij het woord ‘autisme’ denken veel mensen al snel aan Dustin Hoffman in de film ‘Rain Man’. Maar in de praktijk is autisme lang niet zo overduidelijk te zien. Autistische kenmerken komen ook voor bij normaal en hoger begaafde mensen, zonder dat zij ooit de diagnose autisme hebben gekregen. Aan welke kenmerken moet je dan denken? Dat kan zijn dat iemand wat vreemd wordt gevonden: hij of zij is op zichzelf, past zich niet snel aan bij veranderingen of gesprekken lopen niet soepel.

Neem vrijblijvend contact op

Harde werkers

Er is natuurlijk een reden waarom jij mensen met autisme of mensen die zich herkennen in autismekenmerken in dienst hebt genomen. Ze zijn meestal heel goed in hun vak. Je hoort vaak dat ze secuur, gedreven en perfectionistisch zijn, het zijn harde werkers. Je zag hun potentie en kwaliteiten voor het werk.

Oplossing voor moeizame communicatie

Toch kan er een moment komen dat je merkt dat je veel tijd kwijt bent met het aansturen van deze medewerkers. Ze raken overprikkeld en gestrest door hun taken. De communicatie verloopt moeizaam: het lijkt wel alsof jullie verschillende talen spreken. De normale manier van aansturen slaat niet aan bij medewerkers die zich herkennen in autismekenmerken. Ook het verzuim van deze medewerkers is vrij hoog. Dit kost geld en gaat ten koste van de productie. De oplossing? Laat een coach die zich heeft gespecialiseerd in autisme de medewerkers coachen.

Review van een tevreden klant:

"van overleven naar leven waarbij de medewerker aan het stuur staat"

Over het afgelopen jaar heb ik Karin een hele mooie 'beoordeling' mogen geven over haar prestaties van het afgelopen jaar. En dat komt mede door al jouw hulp, je hebt een mooi en intensief contact gehad met Karin waarin ze hele mooie handvatten heeft gekregen in de coaching die jij haar hebt gegeven. En wauw wat een ontwikkeling heeft zij mee gemaakt het afgelopen jaar! Zonder jou hadden we hier nu niet staan, ze heeft zo veel aan jou gehad en ik heb Karin zo ontzettend zien groeien dat is echt een wereld van verschil. Je hebt haar hele duidelijk handvaten gegeven waar ze echt wat mee kon, je hebt haar al die inzichten gegeven waardoor ze zulke mooie stappen heeft laten zien. Blij dat zij ook nu veel meer rust ervaart. Ik ben ook persoonlijk heel blij met al jou hulp, ik kon/kan je altijd bellen en heb jij mij ook hele mooie inzichten gegeven waar ik echt wat mee kon. Ik zie dit ook voor mezelf als een heel mooi leerproces, ik leer ook heel veel van Karin maar mede door al jouw hulp. Ik weet nu ook veel beter hoe ik Karin kan begrijpen maar vooral wat ik voor haar kan betekenen en hoe ik haar kan helpen. Ik ben nu veel duidelijker ook in mijn communicatie naar haar. Je bent een fijn mens, makkelijk benaderbaar, duidelijk in communicatie, zacht maar ook heel daadkrachtig. Ik heb bewondering voor jou en in je werk want ik weet nu ook dat dit wel echt hard werken is waarin geduld ook heel belangrijk is 😉 ik heb een hoop geleerd en ben blij dat Karin jou heeft gevonden heeft als coach!

Tamara (werkgever van Karin)

Wist je dat

  • 1% van de Nederlandse bevolking de diagnose autisme heeft?
  • We al op 7% zitten als we ook de mensen meetellen die zich in de kenmerken van autisme herkennen?
  • Veel medewerkers niet van zichzelf weten dat ze autisme hebben, maar wel problemen ondervinden op het werk die hiermee te maken hebben?
  • Een kwart van de mensen met de diagnose autisme betaald werk heeft?
  • 95% van de mensen met autisme stress ervaart?
  • Er 1 op de 20 medewerkers zich herkennen in de autismekenmerken
  • De kans vrij groot is dat jij momenteel medewerkers in dienst hebt die zich herkennen in de autismekenmerken en momenteel overprikkeld en gestrest zijn?

Wat lever de coaching op

Door mijn coaching zullen mensen met autisme of mensen die zich herkennen in de kenmerken:

  • meer rust en minder stress ervaren op het werk, zodat het verzuim lager is;
  • zelfverzekerder in hun schoenen staan en hierdoor de werkzaamheden nog beter uitvoeren;
  • inzicht krijgen in hun eigen kenmerken van autisme waardoor de communicatie verbetert met collega’s en met jou als werkgever.

Hoe werkt de coaching?

Het coachen van mensen met autisme vergt een andere aanpak dan anders. Als coach heb ik me gespecialiseerd om te werken met werknemers met autisme. Mijn coaching gebeurt op locatie, gecombineerd met online gesprekken via Teams. Ik gebruik verschillende tools, afgestemd op de werknemer.

Laat je gegevens achter op het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik bespreek graag met je wat ik kan betekenen voor jou en je medewerker(s). De trajecten zijn altijd op maat, afhankelijk van de wensen van jou en de medewerker(s).