Geen juiste keuze

Er is niet altijd een juiste beslissing of keuze

Ken je dat? Dat geen enkele beslissing of keuze jou de juiste voldoening geeft?

Sara heeft een grote uitdaging. Zij vindt het leuk om met vrienden en vriendinnen af te spreken om leuke dingen te doen, maar dat kost haar ook veel energie en dan is zij weer liever alleen. Ze baalt ervan dat zij de non-verbale communicatie niet snapt.

Ze doet haar best om het te begrijpen, maar dat maakt haar zo moe.

Soms kost het haar minder moeite. In periodes dat zij zich beter voelt en minder depressieve gevoelens ervaart, lukt het haar beter om deze non-verbale communicatie te begrijpen.

Periodes wanneer ze al erg moe is, of zich somber voelt heeft ze meer moeite met het contact met anderen. Wanneer het contact met anderen stroef loopt heeft dat weer een negatieve invloed op haar gevoelens. Toch wil zij contact met anderen niet vermijden en alleen thuis zijn, daar wordt ze ook niet vrolijk van.

Herken jij dit? Er lijkt geen juiste keuze te zijn. Welke je ook maakt, elke keuze brengt zijn eigen uitdaging mee.

Vier seizoenen
Maar weet je? Soms is er vandaag of morgen ook gewoon geen juiste oplossing. Dat geeft niets en weet dat dit negatieve gevoel niet blijvend hoeft te zijn. Het is net als het jaar, dat heeft ook 4 verschillende seizoenen.

Iedereen heeft zijn goede, of mindere goede momenten. En ja, bij sommige mensen zijn de mindere momenten ook wat diepere dalen.

Mijn boodschap aan jou; blijf erin geloven dat er ook voor jou betere momenten komen.

Hoog energieniveau
Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je meer energie krijgt. En dat krijg je niet alleen door voldoende te slapen of door stressvolle activiteiten te vermijden. Ga juist dingen doen die jou energie geven.

Zie het maar als je mobiele telefoon die aangeeft dat je batterij nog maar voor 20% geladen is. Als je je telefoon dan op de vensterbank legt en er niets mee doet, dan raakt de batterij toch steeds leger. En wat doe je dan? Je legt je telefoon aan de oplader, zodat hij het blijft doen.

En zo werkt het bij jou ook, als je dingen gaat doen die je leuk vindt krijg je vanzelf meer energie. Je laadt jezelf weer op. Dat is beter dan activiteiten vermijden die je juist energie kosten.


Gratis e-book

Wil je nog meer handvaten krijgen over hoe jij door praktische voorbeelden anders in het leven gaat staan, waardoor jij het leven gaat leiden wat je wil.

Download hier gratis mijn e-book.

E-book gratis inzichten