Hoe de mens het zichzelf soms erg moeilijk maakt

Geloof je er ook in dat jij zelf invloed kan uitoefenen op je leven, ondanks de struggles die je momenteel meemaakt in je leven? Wat ik al eerder schreef in mijn vorige blog. Wij zijn zelf verantwoordelijk hoe wij ons leven gaan leiden. Nee het is niet altijd even makkelijk, de ene heeft wat meer struggles dan de ander, maar ik geloof er echt heilig in dat het ook anders kan.

Maar onze gedachtes en eigen overtuigingen houden ons soms voor de gek, en ja soms maken we het onszelf iets moeilijker.
Kelsey vertelde laatst hoeveel moeite ze heeft met boodschappen doen in een supermarkt. Alleen al bij de gedachte dat zij maandag naar de supermarkt moet krijgt ze al buikpijn Ze houdt hier al rekening mee en doet maximaal twee keer boodschappen in de week en dan ook nog in de ochtend wanneer het niet zo druk is. Maar dan nog kost het haar veel moeite om daar te moeten zijn. Het felle licht, de drukte van de mensen, de producten zoeken die onlangs net weer een andere plek hebben gekregen. Ze wil eigenlijk zo snel mogelijk weer weg uit de supermarkt en dan blijkt zij uiteindelijk ook nog een pak melk vergeten te zijn.
Dus eigenlijk moet ze weer terug, omdat ze anders haar gerecht niet klaar kan maken. Maar ze kiest er toch liever voor om dan maar een nieuw gerecht te verzinnen om voor die dag klaar te maken. Weer een verandering en ze vindt koken al niet zo leuk, het kost haar al haar energie. Elke week weer dezelfde struggles.

Gelukkig heb je hier tegenwoordig andere oplossingen voor: bijvoorbeeld online boodschappen bestellen. Je hoeft niet meer in de supermarkt je avondeten bij elkaar te sprokkelen. Met één druk op de knop achter je laptop kan je je boodschappen thuis laten bezorgen. En toch vond ze dit een moeilijke beslissing om te nemen.

Gedachten die het je moeilijk maken
Er komen meteen stemmetjes naar boven die “vinden” dat ze normaal moet doen. Iedereen kan toch boodschappen halen in de winkel?. Waarom kan zij niet even naar de winkel en hetzelfde doen? Waarom moet ze dan weer zo moeilijk doen? Er is niks mis met haar benen, ze heeft zelfs een auto en kan alle boodschappen makkelijk vervoeren.
En toch heeft ze een legitieme reden waarom zij dit eigenlijk niet kan. Nou ja alles kan! Maar dat betekent dat ze er iets anders voor moet laten. Het betekent dat zij, wanneer ze weer thuis komt van boodschappen doen, amper energie heeft om haar boodschappen op te ruimen. Laat staan om meteen te gaan koken.

Door alleen het bovenstaande met haar te bespreken is ze bewuster geworden en is zij tot de conclusie gekomen dat zij het voortaan toch anders gaat doen. Gevolg? Ze heeft meer zin en energie om haar avondeten klaar te maken.

Eigen keuze maken
Ik gun het iedereen om beslissingen en keuzes te maken in het leven die voor jou als persoon goed werken, in plaats van je druk te maken over wat een ander ervan zal vinden als je ook de lift neemt, ondanks dat je geen gebroken been hebt. Lees hier de  blog over wat ik laatst schreef hoe je met een gebroken been toch de trap op gaat lopen.

Wat zijn huidige acties of activiteiten die je momenteel in je leven doet of ervaart die je veel energie kosten? Het kost je momenteel veel energie, maar je gunt jezelf niet dat het ook anders mag en kan. Stel jezelf de vraag: Voor wie heb je te bewijzen dat je iets per se op die manier moet doen? Hoe zou het zijn als jij gaat accepteren en erkennen dat je bepaalde dingen op JOUW MANIER mag doen en uitvoeren? En ja soms is dat net even anders dan je buurman of collega.
Maar als gevolg hiervan zul je merken dat je minder struggles zal ervaren in het leven, dat je makkelijker die werkweek kan volhouden en dat je beter kan functioneren op het werk, want activiteiten die je energie kosten ga je voortaan anders indelen in je leven.

 

Wil jij ook meer rust en minder stress ervaren? Download hier mijn gratis videoserie.