autismeweek

Hoe er meer begrip op de werkvloer ontstaat

Heb je de blog van afgelopen week al gelezen? Lees hier hoe je zorgt dat het positiever op je werk gaat.

Wat ik zo graag aan jou wil meegeven is dat jij als persoon echt een verschil kan maken in je eigen leven. Laat je niet tegenhouden door omstandigheden, of de onrust en onzekerheden die je momenteel ervaart in het leven.

Autismeweek
Naar aanleiding van de Autismeweek ga ik op woensdag 8 april een masterclass organiseren voor managers en werkgevers die werken met medewerkers met autisme.

Waarom specifiek voor managers en niet voor de medewerkers met autisme?
Dat doe ik, omdat ik heb ervaren dat er vaak veel onbegrip is op de werkvloer. Niet alle medewerkers zijn open over hun diagnose. Veel medewerkers herkennen zichzelf niet eens in de autisme kenmerken. En de werkgevers weten niet altijd hoe zij goed kunnen communiceren met die medewerkers.

Er heerst soms een stigma rond het woord autisme. Dat vind ik zo jammer. Het zegt namelijk verder niks over de kwaliteiten van de persoon. Wel is het belangrijk dat er van beide kanten in dezelfde taal gecommuniceerd wordt. Dat zowel de werkgever als de medewerker weten hoe ze elkaar kunnen vinden in de communicatie.

En daarom wil ik tips en handvatten aan de managers en werkgevers geven hoe zij effectiever kunnen communiceren, zodat voor jou als medewerker met autisme het werken makkelijker wordt.

Input
Zou je met mij willen meedenken?
– Waar loop je het meest tegenaan in je werkzaamheden op de werkvloer?
– Wat zou ik aan de managers kunnen vertellen wat jij als medewerker graag anders zou willen zien?
– Wat zou jou helpen, zodat je je werkzaamheden makkelijker kunt uitvoeren?

Zou je mij willen mailen naar melisa@ban-pe.nl?
Jouw input is belangrijk, omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan een fijne werkplek voor mensen met autisme.