negatieve gedachten

Hoe ga ik om met deze negatieve gevoelens?

We leven tegenwoordig in bijzondere tijden. Ik gok dat onze achterkleinkinderen in de toekomst over het gaan lezen in de geschiedenisboeken. Het is best onwerkelijk allemaal wat er allemaal gaande is afgelopen maanden.

De ene gaat beter met deze situatie om dan de andere. Het aanpassen, veranderen, accepteren, loslaten vraagt veel van ons allemaal.

Zo ook van mij. De workshop die ik gepland heb staan op 26 oktober gaat helaas niet door. De mensen die zich al hebben ingeschreven zijn al persoonlijk op de hoogte gebracht.

In deze periode werd van mij gevraagd om zo goed als alle coachings afspraken via microsoft teams in te plannen. In het begin vraagt dat meer energie omdat het toch anders gaat dan normaal. Nu ben ik hieraan gewend, en moet zeggen, het bevalt bij sommige gesprekken juist beter.
Ervaring wat ik hoor van klanten, “ik hoef niet te reizen voordat ik naar je toe kom”, “ik blijf in mijn eigen omgeving”, of “minder prikkels”.
En voor mij betekent dit dat ik klanten krijg die verder weg woont en die specifiek mij als coach opzocht. Ik coach momenteel zelf een klant die in het buitenland woont. Hoe gaaf is dat afstand geen issue meer hoeft te zijn.

Loslaten
Dit was afgelopen periode een belangrijke thema voor vele mensen. Er zijn eenmaal situaties waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Zo ook de situatie waar we nu in leven met alle maatregelen.
Bij de ene heeft het meer impact dan een ander. Je boos om maken, tegenstribbelen, erover klagen helpt niet. Het tegendeel: het is energie die je verspild.

Wel invloed
Bedenk voor jezelf waar je wel invloed op zou hebben. Hoe kan je het beste maken in deze situatie  waar we inleven.
Ik geloof heilig in om te zorgen dat je weerstand zo hoog mogelijk blijft. Denk aan genoeg bewegingen dagelijks krijgen. Er wordt van ons allemaal gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken. Maar vergeet niet dat je hierdoor makkelijker de neiging krijgt dat je de hele dag thuis binnen blijft zitten, zonder genoeg te kunnen bewegen in de frisse lucht.

Ga daarom elke dag een halfuurtje naar buiten, zoek de frisse lucht op en vermijd drukte. Ventileer dagelijks je huis.
Heb je momenteel geen baan meer? Bedenk hoe je je dag gaat invullen? Geen doel in een dag maakt de kans groter dat je passief hele dagen op de bank doorbrengt. Na een tijdje ga je je minder blij voelen en krijg je minder voldoening in je dag met alle gevolgen van dien.
Blijf regelmatig en gezond eten. Ik merk het bij sommige klanten doordat de regelmaat van werk uitvalt, ze moeilijker vinden om op vaste tijden te eten en drinken.
Veel mensen leven momenteel in angst en stress. Angst en stress voor het onbekende, angst voor de virus, stress om financiële redenen etc etc.
Angst komt vaak voort uit een gedachte. Hoe gek het ook klinkt, het is jouw gedachte, jij hebt hier ten alle tijden invloed op. Want waarom zijn sommige mensen wel angstig tot verlammend aan toe in precies dezelfde situatie als een ander? Omdat de ene in zijn beleving en in zijn hoofd het anders ziet en ervaart als de ander. Dus dit betekent dat jij invloed hebt op deze angst om hiermee te leren omgaan.

Wat dacht je van eenzaamheid? Hoeveel impact heeft dit op het kwaliteit van leven van een mens.
Hoe gaat het jou lukken, met deze maatregelen om toch het gevoel van samen zijn en liefde voor elkaar te voelen?

Waar haal jij momenteel de meeste voldoening uit? Waar wordt jij momenteel erg blij van? Stel jezelf deze vragen in plaats van bezighouden van hoe vervelend en naar deze situatie is waar we in leven.

 

Wil je wekelijks de nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je hier gratis in!