Als je niets verandert, verandert er niets

Bij opstaan dacht ik vanochtend waar zal ik over gaan schrijven deze week.
Later op de ochtend luisterde ik een berichtje van een coachee die zo dankbaar was voor het kaartje dat ze getrokken had bij de laatste sessie. En toen raakte ik weer geïnspireerd voor dit blog van deze week.

“Als je niets verandert, verandert er niets”

Op dat moment toen ze 2 weken geleden het kaartje trok was ik zelf niet bewust dat zo’n kaartje zo’n impact kan hebben op iemands z’n leven. Zij vertelde in het voicebericht vol trots en enthousiasme de keuzes die ze had genomen afgelopen periode die hebben gezorgd dat ze meer voor haar zelf is gaan kiezen. Activiteiten blijven doen die haar energie geven in plaats van energie kosten.

Hoe fijn zou het zijn als iedereen gaat beseffen dat je als persoon de belangrijkste schakel bent om het leven te gaan leiden wat je graag zou willen. Dat je je niet machteloos hoeft te voelen in de waan van de dag. Maar dat jij altijd de keus mag maken om het leven te leiden wat je graag wil!

En toch is dit één van de moeilijkste dingen in het leven, waarom eigenlijk?

  • We zijn vanaf kleins geprogrammeerd om pleasend gedrag te vertonen aan een ander.
  • Vooral niet opvallen en meegaan met de meute/maatschappij. Ben je anders dan de rest wordt het gezien als defect, en krijg je misschien commentaar dat het niet oké is
  • We durven niet altijd voor ons zelf te kiezen, want dat betekent dat wij alleen verantwoordelijk zijn als we dan ook falen
  • Het is namelijk makkelijker om het leven te leiden wat er van je wordt verwacht, want als het lastig of moeilijk gaat kan je altijd de schuld op een ander schuiven:-)
  • Welke keuzes heb jij gemaakt voor jezelf waar jij zo dankbaar voor was. Dat jij het gevoel heb: “dit was een goede zet voor mij geweest” Omdat dit je meer plezier, energie, blijdschap in het leven hebt gebracht.

     

    Wil je wekelijks de nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je hier gratis in!