Hoe zorg ik dat ik mijn baan vast hou?

– Ik heb niet de juiste papieren om aan een goede baan te komen
– Ik blijf solliciteren maar word niet aangenomen
– Ik zit al een halfjaar thuis, ik kom nooit meer aan een betaalde baan
– Ik wil gewoon mijn baan vasthouden zonder dagelijks hoofdpijn

Dit vertelde een nieuwe klant die momenteel veel stress en eenzaamheid ervaart nu hij sinds maart zonder baan thuis zit.

Mijn best doen en toch niet goed genoeg
“Ik doe mijn werk wat er van mij wordt verwacht. Ik ben heel gedreven en een harde werker. Maar vervolgens krijg ik geen verlenging in mijn contract. Elke keer een teleurstelling, elke keer weer een faalmoment. Mijn werkgever vertelde dat ik niet zie dat er taken zijn die opgepakt moesten worden, waardoor het werk niet gedaan werd”

Eigen ik ontdekken
Samen gingen we zijn kwaliteiten, valkuilen maar voornamelijk ook zijn voorwaarden onderzoeken. Voorwaarden om zijn kwaliteiten te kunnen inzetten en beter te kunnen omgaan met zijn valkuilen.

Wat bleek?

4 van 9 voorwaarden waren amper aanwezig tijdens zijn werkzaamheden.
Uitgerust zijn – resultaten zien – duidelijke regels – duidelijke taken

Inzicht en duidelijkheid
Door deze nieuwe inzichten heeft Erik weer nieuwe handvatten gekregen wat hij nodig heeft om wel zijn nieuwe baan vast te houden. Dus nu gaan we komende periode aan werken zodat het mogelijk wordt gemaakt om te leven volgens zijn voorwaarden. En indien nodig, weet hij ook wat hij kan communiceren naar zijn werkgever of collega’s.

Zodat hij volgende keer wel zijn kwaliteiten als “gedreven werknemer” kan inzetten, maar dan heeft hij bijv. het overzicht nodig aan welke “resultaten” gewerkt gaat worden.

Voorwaarden om goed te kunnen funtioneren
Uitgerust zijn – resultaten zien- duidelijke regels – duidelijke taken – vrijheid – hulp – een nieuwe start kunnen maken – aandacht en begrip – ontspanning

 

Leef jij volgens je eigen normen en waarden? Ben je van bewust wat jou kwaliteiten en valkuilen zijn?

Door inzicht te krijgen in je voorwaarden weet je wat er nodig is om goed je werk te kunnen uitvoeren, gezien jij dan beter in staat bent om je kwaliteiten in te zetten en beter te kunnen omgaan met je valkuilen.

 

E-book
In mijn e-book beschrijf ik 7 praktische inzichten. Positieve overtuigingen die je kan aannemen als jou nieuwe waarheid. Dit zijn één van de eerste stappen die nodig zijn om weer grip op je leven te krijgen. Voor hem is het zijn baan vasthouden.

Zoals bij deze jongeman, als hij gelooft dat hij het niet waard is om een baan te vinden. Zal hij dit ook zo overbrengen aan de ander en zal hij inderdaad geen baan vinden en vasthouden. Elke keer wanneer hij een afwijzing krijgt, worden deze gedachtes alleen maar versterkt.

Het zou juist helpend zijn om bijvoorbeeld te gaan geloven: “het is deze keer niet gelukt, wat kan ik volgende keer anders doen zodat het mij wel lukt om die baan te krijgen.”

Mocht je meer willen weten over deze praktische inzichten schrijf je hier gratis in voor mijn E-book “grip op je leven”

Download gratis E-book
E-book gratis inzichten