warm weer

Hoe je als werknemer met autisme omgaat met warmte

Onderprikkeling
Je hoort zo vaak dat mensen met autisme overprikkeld raken. Maar wist je dat je ook onderprikkeld kan zijn? Vooral intern kunnen mensen met autisme minder goed aanvoelen of ze het honger, dorst of zelfs koud/warm hebben.
Of één van de kwaliteiten van mensen met autisme zijn, is dat ze heel gefocused kunnen zijn met een activiteit, maar aan de andere kant vergeten ze daardoor om te drinken of eten.

Eten is inderdaad minder belangrijk en je hebt vaak ook minder honger tijdens warm weer. Maar drinken en vocht binnenkrijgen is uitermate belangrijk met het warme weer. Daarom ben ik benieuwd hoe ga jij ermee om? Wat helpt jou als je niet goed aanvoelt wanneer je dorstig bent om alsnog voldoende te drinken?

Trucjes
Ik ben ook iemand die soms zo druk bezig is met iets en vergeet om te drinken. Eten zit op zich wel in mijn systeem omdat ik vaste eetmomenten heb. Maar het drinken wil er weleens bij inschieten. Ik heb op mijn telefoon ingesteld dat er automatisch elke 2 uur een wekker afgaat. Dit is voor mij een herinnering om een glas water te drinken.

Volgens de weersvoorspelling daalt de temperatuur weer en krijgen we weer wat regen in Nederland. Ondanks dit betekent niet dat je dus niet meer hoeft op te letten op je eten en drinkpatroon.

Tips
Ben je ook zo’n iemand die niet altijd goed aanvoelt wanneer je dorstig of hongerig bent? Bedenk voor jezelf een manier om wel voldoende vocht binnen te krijgen. Hierdoor voorkom je lichamelijke klachten als hoofdpijn of vermoeidheid.

Denk aan:
– reminder op je telefoon
– vaste eet en drinkmomenten
– koppelen aan een activiteit

Wil je gratis praktische inzichten ontvangen zodat jij weer grip krijgt  op je leven? Download hier mijn gratis E-book.

E-book gratis inzichten