7 concrete tips wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan

In mijn vorige blog gaf ik 7 concrete tips wat ik ook met Edwin had doorgenomen om beter in de vel te zitten zodat hij bij zijn nieuwe baan het wel beter gaat in het volhouden van zijn werkzaamheden.
Wil je nogmaals deze 7 tips lezen? Klik hier.

Zoals beloofd ga ik je deze week 7 concrete tips geven wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan.

  1. Je hoeft niet op alle punten van een vacature te moeten voldoen om te mogen solliciteren.
  2. Ken je eigen kwaliteiten en wat jouw toevoegde waarde is voor de werkgever: welke bijdrage kan jij leveren om het werk te kunnen doen.
  3. Ken jouw valkuilen, of welke vaardigheden heb je meer moeite mee? Hoe ga je hiermee om?
  4. Soms is het eerst nodig om werkervaring op te doen dan meteen te blijven zoeken naar de droombaan. Let op dat de tijdelijke baan voor werkervaring wel iets moet zijn wat je leuk vindt en ook energie geeft om te doen.
  5. Vertellen dat je autisme hebt is niet persé nodig. Benoem liever specifieke wensen wat voor jou van belang is om je werk goed te kunnen doen. Bijvoorbeeld geen opdrachten tussendoor via telefoon ontvangen, maar liever via de mail.
  6. Uit praktisch oogpunt: hou rekening met reistijd, extra prikkels in de ov of nog een lange rit naar huis rijden. Indien het bij jou past. Is een gedeelte van de werkzaamheden vanuit huis mogelijk?
  7. Besef dat er meer mogelijk is dan je denkt! Geloof in jezelf dat je het waard bent en dat jij een bijdrage mag leveren aan de maatschappij

Ik ben benieuwd welke tips waren voor jou de grootste eye opener?

Wil je nog meer informatie of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis (telefonisch) grip op je leven sessie aan.