Hanneke’s Autisme: De Puzzelstukjes van Zelfontdekking

Vandaag deel ik weer een verhaal van Hanneke. Nu over haar eigen reis, haar struggles wat ze heeft meegemaakt.
Wil je de video zien hoe de collega’s haar ervaren? Kijk hier.

“Hé, ik ben niet gek, het klopt dat ik altijd anders ben geweest. Letterlijk, de puzzelstukjes vielen op hun plek. Vanaf nu kan ik verder. Nu weet ik waarom ik ben wie ik ben en nu kan ik verder mijn leven oppakken”

Hanneke is niet de eerste en ook zeker niet de laatste persoon die ik dit heb horen zeggen. Vooral vrouwen met autisme kunnen het heel lang camoufleren en met alle moeite de ballen in de lucht houden tussen het werken en het gezin onderhouden. Totdat het niet meer gaat. En voor sommigen is de zoektocht langer dan voor de ander. Maar voor Hanneke kwam dit op haar 35-jarige leeftijd. Pas op dat moment vielen er eindelijk de vele puzzelstukjes.

Maar tja, met een diagnose is niet altijd alles opgelost. Je weet niet ineens wat je nodig hebt om wel de balans te kunnen onderhouden tussen werk en privé.
Met Hanneke zijn we een traject aangegaan toen zij net langzamerhand uit de burn-out kwam. Hoe spannend ze het ook vond, ze had altijd de insteek: “ik wil weer een betere versie van mezelf worden”
Ze was zo gemotiveerd om het echt te laten slagen en pakte alles aan wat ze aangedragen kreeg. En ging hiermee aan de slag. Waardoor ze nu veel steviger in haar schoenen staat, ze kan beter haar grenzen aangeven en laat zich minder snel beïnvloeden door anderen en heeft weer perspectief in het leven.
Maar ook het geloof wanneer het minder goed gaat, een mindere dag ervaart, dat het weer goedkomt. Zij heeft alle handvatten in huis om er weer bovenop te komen.

 

Wil jij ook meer rust en minder stress ervaren? Download hier mijn gratis videoserie.