planning en structuur

Hoe krijg ik weer grip op mijn leven?

Ken je het gevoel dat je hoofd overloopt? Je weet ongeveer wel hoe je week eruit ziet.
Wanneer je werkdagen zijn. Welke dagen je de kinderen naar de opvang of school moet brengen. Je weet dat je ook een keer de stofzuiger door het huis moet halen. Verder moet eigenlijk ook de administratie en de post ook gedaan worden.

Overlevingsmodus
Je ligt ’s avonds in bed, en bedenkt wat je allemaal de volgende dag wil gaan doen. Maar uiteindelijk komt er elke keer niet van. En de taken blijven zich maar opstapelen. Vervolgens overal stofwolken die rond dwarrelen. Rekeningen die vergeten wordt om betaald te worden. Het lange gepieker voordat je in slaap valt.
En vervolgens kom je in de vicieuze cirkel van nog meer vermoeidheid. Je begint je werkdag al met een -1 achterstand omdat je geen grip meer hebt op wat er allemaal van de thuissituatie van je wordt gevraagd.

In het begin lukt het je nog wel om je werkzaamheden prima uit te voeren. Je weet wat er van jou wordt verwacht. Een paar maanden gaan voorbij, maar steeds meer verlies je grip. De balans tussen werk en privé is steeds moeilijker te combineren.
Je meld je voor 2 dagen ziek. Je hoopt om na die 2 rustdagen er weer bovenop te zijn gekomen. Maar eigenlijk helpt het niet. Het wordt steeds moeilijker om die werkzaamheden goed te blijven uitvoeren.

Kwaliteit achteruit
Je krijgt je eerste commentaar op je werkzaamheden van collega’s, of misschien zelfs je leidinggevende. Je raakt hier steeds onzekerder van en gaat hierdoor nog meer piekeren, nadenken of je het wel allemaal goed doet. Hoe meer je je best gaat doen, hoe lastiger het lijkt te worden.
En vervolgens na de zoveelste keer wordt je contract niet verlengd. En ga je weer op zoek naar een nieuwe baan.

Is dit bovenstaande verhaal voor jou herkenbaar? Je bent helaas niet de enige. Inmiddels heb ik tientallen medewerkers die zich herkennen in de autisme kenmerken gecoacht in trajecten die allemaal tegen dezelfde uitdagingen aanliepen: gebrek aan planning en structuur. Geen grip hebben op hun leven waardoor het moeilijker wordt om de werkzaamheden goed te blijven uitvoeren of simpelweg te weinig tijd voor zichzelf te vinden om weer op te laden. Met als gevolg dat ze constant overprikkeld zijn en het volle hoofd gevoel te ervaren.

Normaal gesproken doe ik alleen 1 op 1 trajecten waar ik samen met mijn klant het hele stappenplan ga doorlopen om meer rust en minder stress te ervaren.
Maar als eenmalige aanbod voor mijn zwangerschapsverlof ga ik een workshop organiseren waar je samen met mij en andere deelnemers een planning gaat maken zodat je weer grip gaat krijgen op je leven.
Op maat, effectief en meteen een toepasbare planning die je gelijk kan inzetten in je dagelijks leven.

Wat: Workshop “grip op je leven”
Wanneer: Zaterdag 24 oktober van 10uur tot 13uur
Waar: Volendam Business Center
Prijs: 197 euro’s inclusief btw

Let op dit is een eenmalige aanbod. Er is ruimte voor minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Vol = Vol

Heb je interesse en wil je alvast je plek reserveren, meld je alvast aan middels deze link.