brainblocks autisme onrust in hoofd

Uitleg waarom mensen met autisme een vol hoofd ervaren

Sinds vorig jaar toen ik met mijn praktijk startte ben ik vrij snel begonnen om wekelijks een blog te schrijven over situaties en sessies die ik heb meegemaakt bij klanten. Informatie die ik graag met jou wil delen zodat jij weer handvatten krijgt hoe jij weer grip op je leven krijgt.

Inmiddels heb ik me meer gespecialiseerd om werknemers te coachen die graag meer rust en minder stress willen ervaren na een werkdag. Maar ook meer zelfvertrouwen willen ervaren in hun dagelijks leven.

Groei
Nu een jaar verder nadat ik gestart ben met mijn praktijk wordt het steeds drukker met coachingstrajecten. Ik had dit niet durven dromen toen ik een jaar geleden mezelf had ingeschreven bij de kvk. Dat ik nu mijn werk zo kan indelen en met mensen mag werken die mij enorm veel energie geven omdat ik ook de groei zie bij anderen. Mensen met of zonder diagnose die ineens weer steviger gaan staan in hun schoenen, en die weer grip op hun leven krijgen.

Deze resultaten waren alleen voor mij mogelijk geweest omdat ik zelf afgelopen 10 jaar mijn eigen proces ben aangegaan. Als jongedame die net klaar was met haar studie die weinig inzicht had van wie ze zelf daadwerkelijk was en echt wilde zijn. Altijd hard gewerkt en het perfect willen doen voor zichzelf en anderen. Constant zich zorgen maakte wat een ander wel of niet zal denken. Dit heeft mij leeggezogen en ervoer weinig zelfvertrouwen. Terwijl dit niet zichtbaar was voor de buitenwereld.
Maar mede dankzij ervaringen, eigen coaches, opleidingen en nieuwe inzichten mag ik zeggen dat ik het leven aan het leiden ben wat ik graag zou willen:-)

Vermoeidheid
Vermoeidheid en weinig energie is dus een rode draad geweest in mijn leven. Nog steeds als ik niet goed op mezelf let en teveel leun op wat anderen van mij verwachten ervaar ik weer weinig energie. Maar ik signaleer dit tijdig en maak andere keuzes waardoor ik ervoor zorg dat ik weer in mijn energie kom.

Je hoeft geen diagnose te hebben om stress of overprikkeld te raken. Alleen treed bij mensen met autisme stress en overprikkeling sneller op.

Waarom eigenlijk? Waarom hoor je zo vaak om je heen dat mensen met autisme een vol hoofd ervaren? Of constant de vermoeidheid die aanwezig is.

Brainblocks
In onderstaand video geef ik een korte uitleg van Brainblocks. Met Brainblocks geef ik je een visuele weergave hoe het brein werkt bij mensen zonder autisme en hoe het brein werkt bij mensen met autisme. Door deze inzichten krijg je meer begrip voor jezelf en van anderen, waardoor je makkelijker andere keuzes gaat maken. En dus meer rust en minder stress gaat ervaren in je leven.

Wil je meer weten hoe jij gaat zorgen dat je meer energie overhoudt aan het einde van de dag? Dat jij andere keuzes durft te maken waardoor jij voor jezelf gaat kiezen en je niet laat leiden door wat anderen van je verlangen.

Mail mij gerust naar melisa@ban-pe.nl

Wil jij ook meer rust en minder stress ervaren? Download hier mijn gratis videoserie.