Waarom bel ik altijd de dokter als ik een pijntje heb?

Had je het blog van vorige week al gelezen? Klik hier. Samen met Erik heb ik gekeken naar zijn kwaliteiten en valkuilen. Hij weet nu welke voorwaarden er nodig zijn om zo prettig mogelijk te leven. 

Door deze nieuwe inzichten over zichzelf stelde hij weer andere vragen over zijn eigen persoon. 

Vragen Erik
– Ik snap dat ik autisme heb maar hoort het bij mijn autisme als ik door blijf zeuren om mijn zin te krijgen? 
– Hoort bij mijn autisme dat ik de neiging heb om alleen dure kleding te kopen, wil niet in goedkope kleding rondlopen. 
– Hoort bij mijn autisme dat ik vaak naar de dokter bel omdat ik bang ben dat er iets medisch ernstigs aan de hand is als ik een pijntje voel?

Mijn moeder geeft altijd aan dat ik altijd gelijk wil hebben en koppig ben. En dat ik niet naar haar luister. Of dat ik niet kan omgaan met mijn geld. Melisa is dat zo? Wat hoort bij mijn autisme en wat niet? 

Hoe komt dat?
Het kan kloppen dat je manier van communicatie als zeuren en koppig kan overkomen voor je moeder. Echter ik kon nu met de inzichten die verkregen zijn uit de kaarten van de week ervoor, konden we een uitleg geven waarom hij doet wat hij doet. 

– Zeuren en koppig in communicatie: Duidelijkheid vragen totdat het geheel plaatje voor hem begrijpelijk wordt
– Elke keer bellen naar dokter: Weer duidelijkheid krijgen om te weten waar hij aan toe is. 
– Tegenwoordig gaat hij meer zijn eigen gang en luistert hij minder wat moeder van hem verlangt. Dus dat hij bepaalde dure kleding wil kopen kan te maken hebben dat hij hierin een bepaalde mate van vrijheid ervaart. En op zo’n manier duidelijk wil maken dat hij zijn eigen keuzes wil maken zodat hij die vrijheid ervaart. 

Waardevolle levenslessen
Als autismecoach zie ik een heel proces bij hem gaande, het is inderdaad hardwerken voor hem omdat bij elke nieuwe antwoord en inzichten over zichzelf weer andere vragen ontstaan. 

Echter Erik is super gemotiveerd en wil graag meer weten over zichzelf. Want ondanks dat hij nu nog thuis zit, bij zijn volgende baan gaat hij ervoor zorgen dat het hem wel gaat lukken om die baan wel vol te houden. Puur door naar zijn eigen lichaam en grenzen te luisteren, en weten wat hij nodig heeft om goed te kunnen functioneren. En daarbij is ook een baan zoeken die bij hem past wat hij leuk vindt en energie oplevert. 

Netwerk bijbetrekken
Voor nu had hij aangegeven zijn moeder niet te willen betrekken bij zijn eigen coachtraject, maar nadat hij zijn traject heeft afgerond wil hij zijn moeder uitnodigen bij zijn laatste sessie. 

Hoe zit het bij jou? Krijg je vaker te horen dat je als zeurend of koppig overkomt?  Voor Erik is het duidelijkheid krijgen wat ervoor zorgt dat hij zich bij neer kan leggen en niet meer blijft doorvragen of niet kan veranderen van mening. 

Maar misschien is het bij jou als je moe bent en een vol hoofd hebt dat je niet in staat bent om te horen wat de ander eigenlijk van jou vraagt. 

 

Grip op je leven sessie
Wil je weten hoe jij door nieuwe inzichten weer grip op je leven krijgt. Plan hier een gratis grip op je leven sessie.

Gratis grip op je leven sessie

 

Wil je meer blogs ontvangen? Schrijf je hier gratis in!