See the bigger picture! Plannen en organiseren

Wil je de blog van vorige week nogmaals lezen? Klik hier voor de 1e tip.

Ewald staat ’s ochtends op en benoemde dat hij eigenlijk al moe is. We hebben inzichtelijk gemaakt in cijfers wat dit voor hem betekent. Als een dag 10 punten heeft om te verdelen, staat hij op met 8 punten. Deze 8 punten moet hij nog verdelen onder alle activiteiten die hij die dag wil doen. Dus in plaats van per dag te bekijken wat er allemaal gedaan moet worden, hebben we uitgezoomd en per week gekeken. Voor alle taken hebben we een cijfer gegeven met hoeveel het waard is/hoeveel het aan energie kost. En deze taken verdeeld over de rest van de week.

Deze week 2e tip aan jou om een beter balans te creëren voor jezelf.

2e tip:
Heb jij een overzicht hoe jouw week eruit ziet? Heb jij voor jezelf duidelijk welke taken je allemaal te wachten staan? Probeer niet per dag te bekijken, maar maak een week, het liefst een maand planning. Waarom? Zodat je alle taken over een langere tijd kan verspreiden en jij overzicht houdt wat wel of niet kan op een bepaalde dag. Hierdoor zorg je ervoor dat het in een specifieke periode niet al te veel wordt.
Misschien kom je erachter dat je meer taken/activiteiten gepland hebt staan dan waar je tijd/energie voor hebt. Hmm? Hoe ga je dat oplossen??

Actie: Maak voor jezelf een planning met taken die moeilijk te verschuiven zijn. Zo heb je overzicht wat er overblijft aan “tijd” om in te vullen met flexibele activiteiten.

Wil jij ook meer rust en minder stress ervaren? Download hier mijn gratis videoserie.