Communiceer en geef je grenzen aan

Heb je de tips van de afgelopen twee weken al gelezen? Of wil je dit nogmaals lezen? Klik hiervoor de 1e tip. En klik hiervoor de 2e tip.

Deze week mijn 3e tip die jou gaat helpen om een beter balans te creëren voor jezelf.

Ewald geeft aan niet te weten hoe hij op een nette manier naar zijn collega’s communiceert dat hij niet gestoord wilt worden tijdens het uitvoeren van zijn taak. “Ik krijg vaker commentaar dat ik bot ben en niet collegiaal genoeg bent”
Door het doorlopen van de stappenplan “betere relatie” gaat Ewald binnenkort wel tools krijgen om op een juiste manier zijn grenzen aan te geven.

3e tip:
Misschien de lastigste tip om uit te voeren. Maar niet minder belangrijk. Communiceer en geeft aan als iets niet gaat of je iets niet wil doen. Het wordt makkelijker om aan te geven als je voor jezelf weet waarom je iets wel of niet kan doen. En dit wordt voor jezelf duidelijk als je tip 1 en 2 uitvoert. Puur omdat je er feitelijk naar gaat kijken in je planning en merkt dat er daadwerkelijk geen “extra tijd/energie” over blijft om JA te zeggen tegen de ander.

Ewald was eerder nooit van bewust dat hij het niet gaat redden, en nam alle taken op zich zonder nee te zeggen. Nu lukt het hem wel. Alleen nu heeft hij een nieuwe uitdaging: “hoe kan hij op een fatsoenlijke manier nee zeggen tegen collega’s”. Hier gaan we komende periode mee aan de slag.

Actie: Schrijf voor jezelf op in een paar zinnen hoe jij wil gaan communiceren om je grens aan te geven als iets niet gaat.

Wil jij ook meer rust en minder stress ervaren? Download hier mijn gratis videoserie.